Процесорът Kirin 1020 ще хвърли в шок собствениците на смартфони със своята мощност

5
8261
С всяка изминала година, мобилните устройства стават все по-мощни и по-производителни. Благодарение на това, че бюджетните вече модели телефони могат да правят неща, които преди няколко години бяха в състояние да извършват само флагманите.

Преди броени часове в мрежата попадна информация за процесора Kirin 1020, който ще замени сегашния Kirin 970. Официалното представяне на новия процесор ще се състои в средата на 2019 година.

Според източник, близък до разработката на новия процесор, Kirin 1020 ще хвърли в шок всички собственици на смартфони със своята изчислителна мощност. Той ще се окаже произведен по 7-нм технологичен процес, а неговата тактова честота ще надхвърли 3,3 Ghz.

Както вече стана ясно, този чип ще бъде 1,5 – 2 пъти по-мощен от сегашния Kirin 970, а смартфоните, базирани на последния, сега заемат първите места в различните класации, посветени на производителността на телефоните.

Поради невероятната изчислителна мощ, новият чип за мобилни устройства може да преодолее бариерата от 400 000 точки в бенчмарка AuTuTu. Нито един смартфон в света до момента не е успял да направи това.

Също така, процесорът Kirin 1020 ще получи пълна поддръжка на 5G мрежите, но засега не е известно, какво приложение ще намери толкова високо изчислителна мощ в телефона. Сега очевидно вече мощността на процесора Kirin 1020 ще е достатъчна за извършване на абсолютно всички задачи.

Под този чип може дори да тръгне компютърната версия на Windows 10 без никакви ограничения, ако Microsoft позволи това да се случи. Други подробности за новия процесор за момента няма.

Важно е да се разбере, че новият чип ще излезе не веднага след сегашния Kirin 970, тъй като през втората половина на тази година, обществото ще види ново устройство в лицето на Kirin 980. Той ще се превърне в нещо средно между настоящия и бъдещия процесор.

По-рано стана известно, че флагманския смартфон Huawei Mate 20, базиран на чипа Kirin 980 е два пъти по-мощен от Samsung Galaxy S9 и iPhone Х.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
ЯвoрПоследния самурайБързияПалуестиниецКкк Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ккк
Ккк

От такива заглавия изпадам в потрес…

Палуестиниец
Палуестиниец

Хвърли ме в шок КАЛпазанДАТА с това заглавие…

Бързия
Бързия

Хората пишещи статиите в тоя сайт са некви бавни

Последния самурай
Последния самурай

Ние от 20 години сме си в шок,така че един в повече……

Явoр
Явoр

Шокирани,милите …. Останалите ще ходим шокирани от заглавията ….