Джордж Фън, специалист на Qualcomm съобщи, че през следващата година компанията ще представи два нови чипсета, предназначени за флагманските смартфони, които ще се появят през първата и през втората половина на 2018 година.

Според тази информация, публикувана в деловата мрежа LinkedIn, процесът на разработка на процесора Qualcomm Snapdragon 855 е вече започнал и се очаква чипът да бъде използван в стотици мобилни устройства.

В момента Qualcomm усилено работи върху чиповете Snapdragon 845 и Snapdragon 855. Първият е планиран да се използва в смартфоните LG G7, Samsung Galaxy S9, Xiaomi Mi 7 и други топ-мобилни устройства, които ще бъдат представени на пазара през първата половина на 2018 година. Вторият чип е предвиден за по-късните флагмани, сред които се очакват Samsung Galaxy Note 9 и LG V40.

Разбира се, не е изключено излизането на процесора Snapdragon 855 да се забави, но това е малко вероятно, понеже Qualcomm трябва успешно да се конкурира с другите брандове, които произвеждат собствени първокласни чипове – Apple, Samsung и Huawei. Според публикуваните от специалиста данни, Qualcomm ще продължи да използва за своите процесор имена, които завършват на цифрата 5 – тоест, Snapdragon 835, 845 и 855. Тази цифра означава, че чипсетът е от най-висок клас.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Калин
Калин

А дано са конкуренция на А11