След като брандът BlackBerry премина в ръцете на китайската TLC, бизнесът и на двете компании започна да се подобрява. След смартфона Motion, който вече се предлага в Европа и много държави, компанията започна разработването на ново мобилно устройство, което ще стане наследник на Keyone, главната особеност на който е хардуерната QWERTY клавиатура, така харесвана от феновете на този бранд.

Днес в уеб-пространството се появи частична информация за нов BlackBerry смартфон с индекс BBF100-1. Поред тези данни, новият смартфон ще се произвежда също от TLC. Телефонът ще има хардуерна QWERTY клавиатура, а резолюцията не екрана ще е 1620х1080 пиксела.

Новият BlackBerry ще използва системата-върху-чипа Qualcomm Snapdragon 660 с осем процесорни ядра с тактова честота 2,2 GHz, графичен ускорител Adreno 512 и модема X12 LTE, осигуряващ скорост за обмен на данните до 600 Mb/s. Новият модел ще бъде по-мощен от предишния Keyone, базиран на чипа Snapdragon 625.

Очаква се анонсът на новия BlackBerry с индекс BBF100-1 да се състои през месец ноември или декември тази година, а операционната система според тази информация, ще бъде новата Android 8.0 Oreo. Има предположения, че новият BlackBerry смартфон ще носи името Keyone 2.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за