Преди няколко дни Sharp официално обяви, че възнамерява да представи на пазара свой безрамков смартфон. Това трябва да стане тази година и означава, че устройството ще бъде конкурент на Galaxy S8 и Xiaomi Mi Mix.

Днес служител на японския офис на Sharp каза, че новият смартфон ще има най-съвременния към днешен ден 4,8-инчов IGZO дисплей с кадрова честота 120 Hz.

Смартфонът се нарича Sharp Aquos R Compact, а резолюцията на неговия дисплей е 2032х1080 пиксела при плътност на изображението 479 ppi. Върху този дисплей отдавна се работи в Китай, където новите собственици на Sharp искат да направят от тази компания световен производител на великолепни смартфони, които да бъдат купувани в Европа, САЩ и други държави.

В новия смартфон ще се използва изцяло безрамков 4,8 дисплей и по този начин габаритните размери на устройството ще бъдат колкото iPhone SE с 4-инчов IPS екран. Ръководството на компанията счита, че ще може да завземе пазарната ниша на по-компактните смартфони, понеже Apple от година и половина не е обновявала своя миниатюрен флагман.

Според неофициална информация, хардуерът на Sharp Aquos R Compact ще включва процесор Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB оперативна памет, 64 GB флаш-диск, 3160 mAh батерия, 22,6 МР основна и 16,3 МР предна камера.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
петърCheeseus Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Cheeseus
Cheeseus

„Новината“ е измислица на един руснак, чиято въдица налапаха доста сайтове, които не си проверяват информацията. Няма такъв модел телефон – Aquos R Compact.
Sharp Mobile China действително предстои да обявят безрамков телефон, но той ще изглежда по доста различен начин.

петър
петър

‘безрамков убиец’ -отваряш и гледаш снимки на телефон с рамка
качество на снимките: снимано с 0.3megapixel камера – Сименс