Първа снимка на Android-смартфона Vertu Ti

0
215

Както си спомняте, не толкова отдавна Nokia продаде дъщерното си дружество Vertu на компания EQT VI за около $ 250 милиона, но това не означава, че луксозната марка е „мъртва“ и вече не може с нищо да ни изненада. След поредицата от слухове за предстоящата поява на първия Android-смартфон от Vertu, в мрежата бе публикувана и негова снимка, както и някои интересни подробности.

Vertu Ti, както се твърди, работи под управлението на операционна система Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich. Устройството е снабдено с дисплей с резолюция 800 × 480 пиксела, двуядрен процесор Qualcomm Snapdragon MSM8260 с тактова честота 1,5 GHz, модули Bluetooth 4.0 и NFC и батерия с капацитет 1250 мАч.

Цената и датата за представянето на апарата не са известни. По-рано журналистът Елдар Муртазин съобщи, че Vertu подготвя „евтин“ Android-смартфон на стойност около 3 хиляди евро. Може би, Vertu Ti е именно това устройство.

Любопитното е, че новият продукт е с моделен номер RM-828V. Маркирани по подобен начин са и смартфоните на Nokia: Lumia 920 (RM-820 и RM-822) и Lumia 820 (RM-824 и RM-826). Следователно, това ще бъде първият смартфон от Nokia на Android, макар и вече да не и принадлежи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари