Първа снимка на Firefox OS

0
253

Инвеститорът на Mozilla Роб Хоукс публикува интересна снимка в блога си, която по всяка вероятност е първото изображение на мобилната операционна система Firefox. Както сами можем да видим, снимката показва телефон Samsung Galaxy S2, чийто потребителски интерфейс обаче не е познатият от Android.

Разбира се, финалната версия на мобилната платформа – която доскоро беше позната като Boot 2 Gecko – може да изглежда по по-различен начин. По последни данни, първите устройства, които ще работят с нея, ще се появят на пазара през 2013 година като първите потребителите с достъп до тях ще са жителите на Бразилия.

Firefox OS е отговорът на Mozilla на операционни системи като Android и iOS. Тя ще е с отворен код, безплатна и базирана на Gecko. Сниманият телефон не е случаен – системата се тества главно върху Galaxy S2 с неговия двуядрен процесор Exynos ARM. Първоначално обаче не трябва да се надяваме на телефони с Firefox OS с мощни процесори – по всяка вероятност моделите ще са от нисък клас и дело на фирми като ZTE и TCL.

Като идея Firefox OS звучи доста като WebOS. Можем само да се надяваме, че системата няма да бъде сполетяна от същата съдба. Анализаторите смятат, че ако телефоните с Firefox са достатъчно евтини, те ще имат шанс на пазар, окупиран от Apple и производителите на телефони с Android, сред които най-вече Samsung.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари