Китайският производител на мобилна електроника Xiaomi също възнамерява да представи на пазара нов смартфон, в който дисплеят заема почти целия преден панел.

Съвсем скоро ще стане една година от излизането на флагманския смартфон Xiaomi Mi5, който е много популярен сред потребителите на Android устройства. Явно, в следващата модификация на смартфоните „Китайската Apple“ ще се опита да привлече повече потребители с помощта на съвсем нов дизайн. Днес в уеб-пространството се появи първата фотография на Xiaomi Mi6, който ще бъде конкурент на iPhone 8, Samsung Galaxy S8 и LG G6.

Смартфонът е фотографиран в завода на Foxconn, където всъщност се и сглобява. Вижда се доста голямо устройство без клавиша Home, като обективът на предната камера е поставен отляво на високоговорителя. Не се знае къде е скенерът за пръстови отпечатъци, но най вероятно ще е някъде на гърба.

Според събраната досега информация, анонсът на Xiaomi Mi6 ще се състои през месец март тази година. Устройството ще се базира на топ-процесор V970 с осем ядра с тактова честота 2,7 GHz и графика Mali-G71 MP12. Смартфонът ще има 4 или 6 GB оперативна памет, 128 или 256 GB флаш-диск, основна камера с резолюция 12 мегапиксела и 3000 mAh батерия. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android 7.0 Nougat.

Според неофициални данни, базовата конфигурация на Xiaomi Mi6 ще струва $290.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за