Първият Android таблет на Sony излиза през септември

0
20

Първите таблети на Sony, базирани на мобилната операционна система Android, версия Honeycomb, ще бъдат с един и с два екрана, ще носят названията Tablet S и Tablet P и цените им ще бъдат от ?479 ($690) до ?599, е съобщила компанията по време на изложението за потребителска електроника IFA, провеждащо се ежегодно в Берлин.

Двата таблета бяха обявени през април и досега бяха известни като S1 и S2.

Sony се надява, че съдържанието ще отличи таблетите й от тези на останалите производители. Tablet S и P ще бъдат с услуги за сваляне на музика и филми. По време на IFA компанията е обявила, че ще обедини всичките си услуги за предоставяне на съдържание под марката Sony Entertainment Network.

Таблетите също ще бъдат интегрирани с други продукти на Sony. Напр. потребителите ще могат да ги използват като дистанционно управление, да показват снимки на DLNA-съвместими телевизори, ще може да бъде излъчван музикален поток към безжични говорители, потребителите ще могат да се възползват от съхранение на данни в „облака” и др.

Tablet S и P са сертифицирани за PlayStation, което означава, че на тях ще бъде възможно да се играят игри от първо поколение на PlayStation.

Tablet S е с 9,4 инчов дисплей. Горната част на таблета е по-дебела, което я прави по-лесна за хващане и по-удобна за гледане на нея, когато потребителят е седнал на бюро или маса, според Sony. По-дебелата част на таблета е с дебелина 20,6 мм. Процесорът му е 1GHz Nvidia Tegra 2.

Ще бъде с версии с Wi-Fi и 3G и само с Wi-Fi. Капацитетът за съхранение на данни е 16GB или 32GB за Wi-Fi версията и 16GB за Wi-Fi и 3G версията. Потребителите могат да поставят карта с памет в слот.

Wi-Fi версията ще бъде доставяна в Европа от края на септември, а 3G през ноември.

Tablet S с Wi-Fi и 3G тежи 625 грама.

Tablet P е по-лек – теглото му е 372 грама и е сгъващо се на две устройство с два 5,5 инчови екрана. Размерите на устройството, когато е сгънато са 79х180х26 мм, според Sony.

Доставките на Tablet P ще започнат през ноември.

Двата модела са с предна и задна камера с резолюция съответно 0,3 и 5 мегапиксела.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за