Притежателите на първото поколение iPhone повече няма да могат да използват своите смартфони в мобилните мрежи на AT&T, понеже компанията започна да изключва 2G мрежите.

Още преди четири години един от най-популярните в САЩ мобилни оператори AT&T обяви, че ще изключва своите 2G мрежи. Ето че през 2017 година, точно на десетгодишния юбилей на iPhone, това се случи.

Когато компанията за пръв път обяви за плановете си да премахне своите 2G мрежи, поясни, че телефоните, които не поддържат 3G/4G мобилните мрежи са само 12%.

Но изключването на 2G мрежите създаде проблеми на собствениците на първите iPhone 2G. Към днешен ден техните технически характеристики изглеждат слаби: единствена камера с резолюция 2 MP, 4 и 8 GB постоянна памет при цени $499 и $599. Този смартфон поддържа само Wi-Fi, Bluetooth и 2G мрежите. Няма 3G. Първият iPhone се продаваше ексклузивно само от AT&T.

Изключването на 2G мрежите създаде проблеми не само за собствениците на първите iPhone. Неочаквано се изясни, че в автобусните спирки и железопътни станции NextMuni в Сан Франциско и сега използват 2G за да обявяват тръгването и пристигането на автобусите и влаковете.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари