Пътят на Android към върха

5
20

С официалното обявяване на новата операционна система на Android – Ice Cream Sandwich, от Гугъл отговориха на много въпроси. Най-важното е, че ни дадоха яснотa за бъдещето на платформата и недвусмислено потвърждение, че тя ще бъде използвана и за телефони, и за таблети.

През 2008-ма година, със стартирането на първото си устройство, T-Mobile G1, Android бързо стана изключително популярен, давайки добра алтернатива на iPhone.

Пазарният дял в САЩ скочи от 5.2% през декември 2009-а, до невероятните 40% през юни 2011-а. Общият брой на активирани телефони с Android платформа е впечатляващите 150 милиона. През някои дни са активирани по цели 550 000 устройства!

Android отново идва с обещанието за отворен код. Нещо, което не чуваме за първи път. Но системата, която доста наподобява iOS, предлага най-високият процент безплатни приложения 57, а също така и огромен набор от тях.

Ако погледнете графиките отдолу ще забележите всички любопитни малки детайли, относно това, как се развива Android през годините и товам какво се очаква да бъде бъдещето на платформата. Може да споделите защо сте избрали точно тази операционна система, или желаете да го сторите. А, може би, какво не ви харесва в нея?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари