Работи се върху версия на Windows 10 за Android смартфони

9
2386

От излизането на смартфоните Lumia 950 и Lumia 950 XL изминаха почти 5 години и тяхната официална поддръжка официално приключи, но много потребители ги харесват и тези мобилни телефони още са популярни. Ето че няколко години след излизането на операционната система Windows 10 за ARM процесори независими разработчици постигнаха нови впечатляващи резултати в портването на тази ОС на Microsoft за Android смартфони.

Специалистите са успели да стартират на Lumia 950 и Lumia 950 XL сравнително новата компилация Windows 10 (19041). С тази версия на операционната система на Microsoft смартфоните са напълно работоспособни и на тях могат да се стартират  ARM64, ARM и x86 приложения. Освен това нормално функционират и повечето сензори – акселерометъра, жироскопа, сензора за осветеност. Всички е на ред и с SMS-те и мобилните мрежи (засега не във всички региони).

След като постигнаха много добра работоспособност на ARM версията на ОС Windows 10 при смартфоните Lumia, ентусиастите се заеха да направят съответния порт за повечето флагмански Android телефони. Ако успеят да направят това, то на голям брой актуални към днешен ден смартфони ще може да се стартира една от новите версии на операционната система Windows 10, като при това телефоните ще могат да се използват нормално.

Информацията е на уеб портала GizmoChina, който допълва, че Apple е на път да се откаже от Intel в предстоящия за излизане MacBook, в който може да използва ARM процесори.

4.5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари