Работници на Amazon са откраднали няколко стотици iPhone за над 500 000 евро

0
4491

Пет работника от складовете на Amazon в Мадрид бяха уличени в кражбата на смартфони от моделите iPhone 12 и iPhone 12 Pro. Те са решили да реализират допълнителни доход без облагане, като заобиколят системата по най-лесния начин – в пратките за клиентите вместо айфони са поставяли други предмети.

След като били открити разлики в теглото на кутийките с новите модели смартфони на Apple, компанията Amazon започнала вътрешно разследване. В складовете са били инсталирани скрити охранителни камери, с помощта на които били заснети и хванати въпросните работници. След извършения обиск, в тях били открити десет крадени мобилни устройства.

Единият от злоумишлениците самостоятелно се явил в полицията, а другият е бил арестуван докато работи. Останали да са задържани в извънработно време и сега всички очакват решението на съда. Продажбите на крадените айфони не са се осъществявали от работниците на Amazon, които вече са уволнени, а от техен съучастник.

Не се съобщава колко точно от най-новите смартфони са били откраднати, като точното количество все още се уточнява. Нанесени са имуществени и неимуществени вреди за около 500 хиляди евро. Като се има предвид че в Испания смартфонът  iPhone 12 с 512 GB флаш диск струва 1510 евро, става ясно че са откраднати от 330 до 550 мобилни устройства.

3.2 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари