Разбиване: Google Voice search vs. Siri на Apple

2
35

С Android 4.1 Jelly Bean, Google предизвиква дигиталния асистент на iPhone – Siri.

Следващо поколение Android OS, новата операционна система бе обявена тази седмица на Google I/O, предлагайки възможността за търсене и съответно намиране на информация за всичко, което можете да си представите, само чрез питане.

Използвайки мощта на Google, компанията обедини знанията си в търсения, които се оказаха по-успешни от тези на дигиталния асистент на Apple в някои случаи.

В други случаи, базираната на Android търсачка не се справи толкова блестящо.

И така, кой е по-добрият? Тук ще намерите видео, в което са изправени в битка Google Voice Search и Siri, като няколко прости въпроса са им зададени, като какво е времето в Бангладеш, къде може да се намери добър обяд и кога e следващия мач на спортния отбор „Giants“.

Когато стана въпрос за храна, Siri надделя в своята игра. Въпросът беше къде може да се намери Pad Thai и тя бързо откликна с 21 ресторанта от околността, които имат Pad Thai в менюто си, като ги подреди в списък според рейтинга им.

През това време Google успя да покаже само един резултат за Pad Thai.

За спорта, обаче, Google беше кралят. След въпроса за „Giants“ Google не само показа кога точно ще бъде следващият им мач, но и даде информация за предишния. И тъй като бейзболният сезон e сега, Google бе достатъчно умен да се сети, че става въпрос за „San Francisco Giants“, а не за „New York Giants“ (които играят американски футбол).

От друга страна, Siri просто потърси събитие с етикет “Giants game” в календара на телефона и дори не даде опция за търсене в мрежата, когато не намери нищо в календара. Не особено полезно.

Вижте видеото горе за нагледна информация. Кой е победителят според вас?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари