Специалистите от iFixit, разглобяващи различни електронни устройства с цел оценка на тяхната ремонтопригодност и изучаване особеностите на конструкцията, стигнаха до новия смартфон Google Pixel 3 XL.

Гледайки напред ще кажем, че за ремонтопригодност смартфона е получил четири точки от десет, което е с две точки по-лошо от резултата на предшественика в лицето на Pixel 2 XL. Самата оценка обаче е вторична, имайки предвид, че смартфоните отдавна не са ремонтопригодни, а сега по-голям интерес представляват „вътрешностите“ на апарата.

Така, че може би, най-интересно в случая е разглобяването на Google Pixel 3 XL от специалистите на iFixit – може да се каже, че екранът е произведен от Samsung Display. Спомнете си, че миналата година, точно екрана на Google Pixel 2 XL се превърна в едва ли не основен източник на проблеми за компанията. Така, че решението на Google да премине към друг доставчик и да избере Samsung вместо LG изглежда доста обосновано.

Според iFixit, екранът на Google Pixel 3 XL е отлично калибриран, има отлични антиотражателни свойства, което позволява комфортно да се наслаждавате на устройството, дори и навън в летния слънчев ден. Това е постигнато благодарение на поддръжката на разширен цветови HDR обхват. Тоест, от iFixit потвърждават казаното миналата седмица от специалистите на DisplayMate, които просто оцениха качеството на екраните в съвременните устройства.

Не е излишно да се припомни, че последните възложиха на Google Pixel 3 XL най-добрия рейтинг A+ и наградата DisplayMate Best Smartphone Display Award, поставяйки устройството по отношение на качеството на екрана в една редица с Galaxy S9, Galaxy Note9, iPhone X и iPhone Xs Max.

Също така, iFixit са установили, че в основната камера е използван най-новият сензор Sony IMX363, който в тандем с новите умни алгоритми, трябва да осигури за Google Pixel 3 XL още по-впечатляващи фото- и видео-възможности. Въпреки това, за оценката на камерата трябва да се изчака отчета на DxOMark.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари