Разкрит е дизайна на бъдещия флагмански смартфон Nokia 9

0
1187

Както вече многократно беше съобщено, компанията HMD Global, занимаваща се с производството и продажбата на мобилни устройства под марката Nokia, се готви да пусне най-известния смартфон — Nokia 9. Изображенията, хвърлящи светлина върху дизайна на това устройство, се появиха публично, благодарение на чуждестранните мрежови ресурси.

В източник на изтеклата информация се превърна британският сайт на магазина Amazon, който публикува на страницата си описание на калъфа HualuBro за смартфона Nokia 9. Изображенията на този аксесоар дават представа за основните конструктивни особености на бъдещия апарат.

И така, вижда се, че на задната страна на Nokia 9 се намира двойна камера с оптични блокове, разположени вертикално един на друг. Тази камера е снабдена с двойна LED светкавица. Освен това, в задната част се намира и дактилоскопичния скенер за биометрична идентификация на потребителите чрез пръстови отпечатъци.

Съдейки по рендерите, смартфонът Nokia 9 ще получи дисплей, който е огънат в страничните части на корпуса. Според слуховете, размерът на екрана ще бъде 5,5 до 5,7 инча по диагонал, а резолюцията — QHD.

Ако трябва да вярваме на по-рано изтеклите данни, апаратът ще разполага с процесора Snapdragon 835, 6 или 8 GВ оперативна памет и 128 GВ постоянна. Твърди се също за наличието на защита от влага по стандарта IP68.

Анонсът на Nokia 9 може да се състои на изложението CES през 2018 година или на MWC 2018. Апаратът ще е снабден с операционната система Android Орео „от кутията“.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари