Разработчиците на мобилни приложения създават професионална организация

0
14

Както съобщи ресурсът КО, специалистите, занимаващи се с разработка на мобилни приложения, ще създадат собствена професионална организация. Новата асоциация, която ще носи названието Application Developers Alliance, ще има за задача защитата на интересите на разработчиците на мобилни приложения, както и осигуряване на сътрудничество между тях и достъп до „облачни“ ресурси и обучение.

Организацията ще бъде оглавена от Йон Потер, бивш изпълнителен директор на Digital Media Association. Създаването на новия алианс ще бъде официално обявено на форума CES, който ще се проведе следващата седмица в Лос Анджелис, САЩ. Към сътрудничество с организацията се приканват и разработчиците на уеб приложения. Основно направление в дейността на алианса ще бъде поддръжката на разработки за платформите Apple iOS, Google Android и RIM BlackBerry.

Както отбелязва Йон Потър, Application Developers Alliance „ще се превърне в интересен форум за общността на разработчиците на мобилни приложения, които в момента не са добре организирани“. Сред услугите, предлагани от новата организация, ще бъдат: достъп до мрежа с онлайн база данни, предоставяне на инструменти и ресурси за тестване на продукти на различни платформи, безплатни или евтини материали за обучение по водещи технологии, обучение, тренинги и програми за сертифициране, както и достъп до уеб хостинга и „облачните“ услуги Rackspace с отстъпка.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за