Днес в китайската социална мрежа Weibo се появиха реални снимки, а не компютърни рендери, на сгъваемия смартфон на Samsung. Новото мобилно устройство предизвиква огромен интерес със сгъваемия си дисплей, с използването на най-съвременния хардуер и необичайния корпус, който може да трансформира смартфона в таблет.

Според публикуваната досега информация, новият смартфон има два 4,2-инчови Super AMOLED дисплея с резолюция 1920х1080 пиксела и поддръжка на функцията Always On Display. Използва се мощния процесор Snapdragon 821, поддържа се технологията за бързо зареждане Fast Charge. Сгъваемият смартфон разполага с 4 GB оперативна памет, 64 GB флаш-диск, основна камера с резолюция 12 мегапиксела, предна камера с резолюция 5 мегапиксела, NFC и Wi-Fi 802.11ac модули за безжична връзка, както и акумулаторна батерия с капацитет 2300 mAh.

На снимките се вижда, че дебелината на устройството в сгънато състояние е около 12-14 милиметра. Мнозина експерти са на мнение, че под основния екран е поставена хардуерна клавиатура, подобна на клавиатурите в телефоните-миди.

Засега е известно само, че производственият индекс на този интересен сгъваем смартфон е SM-G9298 и първоначално ще се продава единствено на територията на Китай.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за