Рекламата в Xiaomi MIUI ще намалее

3
623

Навярно мнозина помнят, че компанията Xiaomi започна своя път не със смартфони, а със своята операционна система, базирана на Android. Първоначално MIUI бе само среда, която се инсталира на другите смартфони. Но и сега основният доход на компанията идва от онлайн услугите, от разработчиците на приложения, от музиката и от вградената реклама.

Поради големия брой реклами в MIUI, фирмената среда на Xiaomi получи прякора ADUI.

Тази реклама в MIUI предизвика огромно недоволство сред потребителите. Непрекъснато постъпват многобройни жалби за това, че рекламата се появява в настройките, в изтеглените приложения, в папките и едва ли не при писането на SMS. Потребителите непрекъснато питат техническата поддръжка във форума на бранда, кога ще бъдат премахнати ужасните пречещи банери или поне тяхното количество да бъде сведено до минимум.

Изпълнителният директор на Xiaomi нямаше как да игнорира този огромен поток от оплаквания и и обеща, че съвсем скоро, най-вероятно още със следващото обновяване MIUI 11, броят на рекламните обяви ще бъде намален. Но като се има предвид, че уеб услугите и рекламите са главния източник на доходи на Xiaomi, едва ли рекламата ще бъде напълно премахната.

Топ мениджмънтът на Xiaomi не съобщи кога ще бъде осъществена реорганизацията на рекламите в MIUI, но навярно това ще стане това лято, когато трябва да излезе MIUI версия 11.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ИлиянБай ХуавейXiaXiaomi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
XiaXiaomi
XiaXiaomi

Аз досега съм имал 4 телефона Xiaomi с различни версии на MIUI global от 8 до 10 и досега една реклама в интерфейса не съм видял. Като ги преписвате тия статии уточнявайте дали става въпрос за глобална или китайска версия на MIUI.

Бай Хуавей
Бай Хуавей

Тия статии сигурно ги плащат от Бай Хуавей. В глобалните версии на всякакви Xiaomi – стари и най-последни – такива вградени реклами в интерфейса няма. Вероятно това с рекламите се прави за големия китайски и/или индийски пазар. Друг е въпросът, че ако компанията има подобни политики за други пазари, все някога те ще стигнат и до нашите версии на MIUI. Но засега такова нещо няма, така че си се кефим на чудесни телефони без подобни ядове.

Илиян
Илиян

Доста подвеждащи вече няколко статии свързани с реклами и MIUI. Всяка от тях се отнася за китайската версия на MIUI.