Реклами се появяваха за кратко върху заключените екрани на някои от смартфоните на Huawei

9
1770

В четвъртък потребители на Huawei от различни части на света докладват, че реклами на сайта за хотелски резервации Booking.com са започнали да се появяват на заключените им екрани.

От Android Police поясняват, че рекламите се появят на телефоните на марката, които използват предварително инсталираното приложение за тапети Magazine Unlock.

Случва се на хора във Великобритания, Южна Африка, Холандия, Норвегия, Германия, Ирландия и други. Имаме регистрирани случаи и в България. По отношение на моделите, докладите сочат за P30 Pro, P20, P20 Lite, P20 Pro, Mate 20 Pro и Honor 10.

Според Digital Trends, Huawei отрича да е зад рекламите. Представител на Honor обяснява, че и от там не пускат рекламите. Обвинява се приложение или услуга от трета страна. Това не звучи правдоподобно, защото проблемът се появява едновременно при много потребители и посредством софтуер на Huawei. Приложението на Booking.com не може да се обвинява, тъй като повечето от засегнатите не са го инсталирали на телефона си.

Проблемът се решава като не се използва опцията за заключен екран, която е по подразбиране. Може да се опита и премахването на изображенията от Magazine Unlock, което също трябва да спре появата на рекламите.

Който и да е виновен за тази изцепка, тя със сигурност идва в ужасен момент за Huawei. Те имат достатъчно проблеми заради влизането си в черния списък на САЩ и тази „възможност“, очевидно предварително заложена в телефона се активира в най-неподходящия момент.

От компанията вече обявиха, че са „решили проблема“ и повече подобни реклами няма да се зареждат, а ако съществуващите реклами ви дразнят ето как можете бързо да ги изтриете. Достатъчно е като видите снимката, дори на заключен екран, да я плъзнете нагоре, след като да изберете бутона – изтрий.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
VLAD
VLAD

Аз съм с Honor 8X и от няколко дни ми се въртят снимки с booking.com. Мен лично не ме дразни.

It lumpen
It lumpen

В самият магазин за теми, има теми на Booking.com. те са си ги пуснали безплатно. Просто някой идиот си ги е инсталирал, без да чете какво прави. Напишете Booking в приложението за теми на Huawei и ще ги видите. Там са от поне една година..
Няма нищо нередно, според мен 🙂

VLAD
VLAD

Да, ама не. Темите се появяват, когато дадеш разрешение на приложението „теми“ да има достъп да ти чопли в телефона. Поне при мен се случи по този начин.

Bongo
Bongo

Сложил си в галерията фототапети тези снимки и те автоматично се въртят. И в Уиндоус ще е същото, ако го направиш. Та като си говорим за хибридна война…

VLAD
VLAD

Това да ни е проблема. Гугъл ни следи къде ходим, кога спим, кога акаме и прочее. Явно ви е на всички, че смартфоните ни пращат сума ти инфо в едни сървъри и всичко се пише някъде. За ФБ, Уац-ап пък да не говорим. Вайбър и той вече се подслушва. Който не иска да го следят, да си вземе Нокия-фенерче едишън.

Хуай лий
Хуай лий

Предпочитам гугъл да ни следят отколкото жълтите. Та те го правят откак съществуват. На жълтурите политиката и соц системата не ми се нрави. Няма по-големи експлоататори от тях.

VLAD
VLAD

Ще трябва да те разочаровам – жълтите ще са новия доминант в света. Това, че се оставиха на западът да ги експоатира с векове, не значи, че ще търпят докрай. Няма да се впускам в политически теми, но ако не бяха жълтите разглезения западняк едва ли щеше материалния статут, който има в момента. Ти щеше ли да имаш маратонки Адидас за 100лв, произведени във Виет-нам, или щеше да платиш за същите 500лв, защото са произведени в Германия?!

VLAD
VLAD

ЕЕЕх, и тук в коментарите налазиха простаците…….

the professor
the professor

с нокия с андроид съм (имаше тъпи новини, но след като спрях всички приложения освен google photos, google drive и google play, спряха непоискините новини – мисля че рекламите се от приложението google (now), което се стартира при суайпване на ляво), преди това бях с престижо с windows 8, и никога не съм виждал реклами…