Въпреки че мобилният отдел на Nokia се разпадна, брандът има милиони верни фенове, които дочакаха финландската компания HMD Global, съставена от бивши служители и специалисти на Nokia, отново да започне да произвежда и продава смартфони с тази търговска марка.

Миналата седмица бе обявен Nokia 7– смартфон от среден клас с привлекателна цена, който се хареса на потребителите.

Официалният старт на продажбите трябва да се състои всеки момент днес, като производителят предлага две модификации с 4/64 и 6/128 GB памети. Обявена е и цената – $379 за първия модел и $409 за втория. Някои анализатори считат, че на фона на смартфоните от Xiaomi, Oppo, Meizu, Huawei и другите популярни китайски производители, новата Nokia не изглежда много интересна, но телефонът изглежда има бъдеще.

От момента на официалния анонс на Nokia 7 до днес са направени над 100 000 предварителни поръчки за закупуването на този смартфон. Едва ли всички поръчани смартфони ще бъдат закупени, но това е нов рекорд и се появиха нови мнения, че HMD Global няма да успее да достави на пазара толкова много екземпляри Nokia 7.

Дали продажбите на новата Nokia 7 ще се окажат успешни, ще разберем още днес или най-късно утре, когато излязат резултатите с продадените мобилни устройства.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари