Популярният китайски производител Xiaomi обяви, че е поставил рекорд по продажбите на своите фирмени флагмани.

Смартфонът Xiaomi Mi 8 засега се продава само на територията на Китай, където се предлага от 18 дни. А на 23 юни китайската корпорация официално обяви чрез Weibo, че през това доста кратко време е успяла да продаде 1,026 милиона смартфони от тази продуктова гама. Тази серия мобилни устройства включва класическия модел Mi 8 и леко опростения Mi 8 SE. Двата смартфона се различават по цена, дизайн, хардуер и технически характеристики.

Генералният директор на Xiaomi Лей Джун уточни, че първата партида от тези устройства е продадена само за 97 секунди. Втората партида бе представена на 16 юни и свърши за няколко часа. А в края на тази седмица общият брой продадени смартфони превиши 1,026 милиона. Ръководителят на корпорацията каза, че това е абсолютен рекорд по продадени смартфони към днешен ден. Досега нито един телефон на Xiaomi не се е продавал толкова добре.

Следващата седмица започват продажбите на олекотената версия, отново в Китай. След успешните продажби, корпорацията възнамерява да добави нови поточни линии, за да предложи своите нови смартфони и извън Китай.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за