Както стана ясно по-рано през седмицата, Xiaomi – компанията майка, стояща зад подбранда Redmi, характеризиращ се със своеобразна философия за постоянно постигане на възможно най-добрата достъпност на смартфоните и унищожаване на високите ценови политики за флагманските параметри и първокласния хардуер, направи премиера, на която дебютираха най-новите смартфони от висок клас на Redmi – става въпрос за Redmi K30 и K30 Pro.

Заедно с дебюта на новите устройства обаче, от компанията оповестиха информация и за продажбите на устройствата от предшестващата ги серия, която бе наистина вълнуваща и атрактивна през годината – особено предвид високото си ниво процесори, камери, екрани и изработка, с които изглежда е впечатлила милиони по света. От статистиката на компанията научаваме, че моделите, които се появиха на бял свят през юни, са изключително популярни и се радват на широк потребителски интерес особено в развиващите се страни. Компанията е доставила над 4,5 милиона броя от тях в световен мащаб. Това прави серията една от най-продаваните в историята на Redmi и Xiaomi, което е и напълно логично.

В повечето европейски страни, включително и у нас в България, Redmi K20 и K20 Pro се разпространяват под друго търговско название – Xiaomi Mi 9T и Xiaomi Mi9T Pro. Разликата е единствено в конфигурацията на честотите и поддръжката на мобилните мрежи, като в отчета със сигурност влизат и продажбите на апаратите под този модел. Вземайки предвид тези резултати, очакванията на потребители и анализатори към новите серии Redmi K30 и Redmi K30 Pro също са наистина високи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за