Рендери и видео на Oppo Reno показват необичайна изскачаща камера

0
484

В стремежа си да се избавят от досадния прорез в екрана и да предложат възможно най-базрамков дисплей, производителите на смартфони измислят нови инженерни решения. Вече бяха показани най-различни варианти с изскачаща камера, но най-новата идея на Oppo е най-причудлива.

В началото на месеца се появи информация, че Oppo подготвя за пазара нов флагмански смартфон с име Reno, който трябва да бъда анонсиран на 10 април тази година. Според изтеклата информация, новото мобилно устройство ще има голям безрамков дисплей без каквито и да било прорези или отвори в екрана. Оказа се. че главната особеност на този смартфон е изскачащата предна камера с необичайна клиновидна конструкция. С тази камера Oppo Reno изглежда малко необичайно и странно. Предложеното решение изглежда като компромис между слайдера Oppo Find X и малкия изскачащ модул на Vivo V15 Pro.

Изглежда че за да докаже, че тези рендери са истински, уеб порталът Slashleaks публикува и кратко видео, демонстриращо механизма на предната камера в действие. Новата конструкция има редица предимства – поради своя размер, на подвижния модул могат да бъдат поставени не само предната камера, но и светодиодната фотосветкавица и сензорите за разпознаване на лицето.

Засега не са обявени техническите характеристики на смартфона Oppo Reno. Според изтеклата неофициална информация, той ще се базира на системата върху чипа Snapdragon 855 и ще разполага с 12 GB оперативна памет и 512 GB флаш-диск.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за