В мрежата се появиха CAD рендъри на предстоящия флагман Huawei P30. Освен тях, най-любопитните за плановете на китайската компания получават и видео, показващо телефона от всичките му страни.

От всичко това личи, че Huawei P30 ще има три задни камери във вертикална конфигурация в горния ляв край на задния панел. Точно под тях е LED светкавицата. Основната камера трябва да е внушителните 38МР, допълвана от опция за 5-кратно оптично увеличение. Селфи камерата е 24МР.

Отпред пък откриваме прорез във формата на мъничка водна капчица, където е скрита селфи камерата. Рамките около екрана не са незабележими като специално долният панел е по-дебел от горния.

Задният панел е стъклен с текстури като цветовите опции са сходни на синята и зелената версии на Mate 20 Pro.

Имайки предвид, че никъде не се вижда скенер за пръстови отпечатъци, можем да предположим, че при Huawei P30 той ще бъде вграден под дисплея. Самият екран трябва да е с 6-инчов диагонал при размери на телефона 149.1 x 71.4 x 7.5 мм. Единствено мястото, където са задните камери, е малко по-издуто и там дебелината е 9.3 мм.

Малко изненадващо и за щастие, апаратът има 3.5-милиметров аудио жак. Самото зареждане е с USB-C каел. На десния страничен панел е бутонът за пускане, а над него е този за регулиране на звука.

Операционната система е Android 9 Pie, върху който Huawei поставя своя собствен интерфейс EMUI 9.0.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Шакарон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шакарон
Шакарон

Сигурно 1.5к,1.7к обикновената версия, после Про за 2к и мейт в края на годината за 2.2к-2.5к. Цените са крайно неоправдани и тези си повярваха, крахът на Епъл започна, да видим кога ще започне на Hw и Sg.