Роберто Ескобар поиска $2,6 милиарда от Apple и започна производството на позлатени iPhone

8
8346

Роберто Ескобар реши за пореден път да привлече вниманието на хората към своята персона. Братът на знаменития търговец на наркотици Пабло Ескобар заведе съдебно дело срещу Apple, с което поиска компенсация от $2,6 милиарда.

В съдебния иск се казва, че Роберто Ескобар си е купил iPhone Х през месец април 2018 година, а при покупката служителят на Apple го уверил, че това е най-безопасният смартфон. Но заради проблеми в операционната система неизвестен хакер е проникнал до личните данни на Ескобар, включително информацията за неговото местоживеене. След това на адреса на Роберто са започнали да пристигат заплахи, той е трябвало да се премести и да изхарчи огромна сума пари за осигуряване безопасността на неговото семейство.

Братът на Пабло оценява всичките тези неприятности и моралните щети на сериозната сума от $2,6 милиарда. Скандалният „производител на смартфони“ допълнително подчертава, че по време на организираното от него разследване е станало ясно, че неговият iPhone е бил хакнат чрез уязвимост в услугата FaceTime.

Едновременно с това Роберто Ескобар съобщи, че е е представил на пазара малка серия от позлатени iPhone 11 Pro с 256 GB флаш диск. Роберто заяви, че цената на този айфон е $499 и че по този начин той възнамерява да се бори с Apple – като продава телефоните на корпорацията от Купъртино при по-ниски цени.

Името на домейна на Ескобар е избрано специално – www.ripapple.com, като оттам потребителят се препраща към магазина, откъдето може да бъде закупен този iPhone. Но като се има предвид какво стана със сгъваемите смартфони, не се препоръчва закупуването на този позлатен айфон.

3.6 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари