Родителите: Без смартфон, докато не навършиш 16

0
18

При специално онлайн проучване е било установено, че повечето родители смятат, че децата не трябва да имат собствен смартфон, докато не навършат 16 години, информира Mobiledia.

Проучването е част от широк дебат, при който трябва да се уточни доколко високите технологии са вредни за подрастващите. Анкетата е проведена от компанията SodaHead и в нея са се включили повече от хиляда родители. 66% от участниците в изследването са се съгласили, че децата трябва да пораснат до известна степен, преди да им се позволи да ползват смартфони и таблети.

Налице са множество причини, които провокират родителите да са против неконтролируемия достъп на децата им до различни услуги, с помощта на високотехнологични мобилни устройства. Други изследвания са показали, че децата на възраст от 2 до 5 години, които могат да играят игри на смартфони са повече от тези, които могат да си връзват сами обувките.

Малките екрани на мобилните устройства биха могли да навредят на очите на малките деца, които още са в процес на развитие. При прекомерна употреба може да се развие миопия. Това е медицинският термин, с който се обозначава късогледството. Последният факт е установен от учени в Тайван, които са изследвали въздействието на различни явления върху детските очи.

Освен чисто физическите увреждания, които могат да настъпят, се наблюдават и други. Децата със смартфони са по-уязвими на вредни влияния, тъй като умните мобилни устройства отварят врата за комуникация с хиляди непознати хора в интернет. За родителите е почти невъзможно да контролират какво правят децата им със смартфоните си, за разлика от персоналните компютри, които са далеч по-безопасни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари