Ростех ще произвежда специализирани смартфони и таблети

1
379

Дъщерната компания на Ростех с име „Аеронавигационни и информационни системи“ (АИС) съвместно с компанията Mobile Inform Group (MIG) възнамерява да стартира производството на смартфони и таблети за корпоративните потребители. АИС инвестира в този бизнес 1 милиард рубли (около $16 милиона), а MIG – 50 милиона рубли (около $800 хиляди).

Устройствата ще се базират на сега съществуващите модели смартфон MIG S6 и таблет MIG T8X. Тези мобилни устройства работят под управлението на Android 9 и Android 10, както и на руските ОС Astra Linux и Аврора. Коя точно операционна система да се използва ще казва клиентът.

Сглобяването на първите партиди трябва да започне през месец март тази година. До края на годината трябва да бъдат произведени две хиляди смартфона, а от следващата година Ростех планира да продава по няколко хиляди смартфона и таблети годишно. Цената на едно от тези мобилни устройства е от 60 000 до 90 000 рубли (от $950 до $1400), като при по-големи поръчки се правят отстъпки.

Смартфоните и таблетите на Ростех са предназначени за работа в екстремални климатични условия и издържат на големи промени на температурата, вибрации, падане, висока влажност и други подобни. Руската компания ще осигури криптографска защита на информацията и руска антивирусна защита. Новите мобилни устройства са предназначени преди всичко за силовите ведомства и организациите, работещи в нефтогазовата промишленост

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари