Едва 1/3 от шофьорите във Великобритания са наясно колко сериозно е всъщност тяхното нарушение, когато използват телефон зад волана. Това показва проучване в страната.

През 2017 г. на Острова властите гласуваха промени в закона, според които глобите бяха сериозно увеличени. При използването на мобилно устройство зад волана сега шофьорите подлежат на глоба от 200 паунда и 6 наказателни точки.

Ако се стигне до съд, тогава автомобилните шофьори може дори да отнесат 1000 паунда глоба. Тези с по-големи превозни средства пък подлежат на глоба до 2500 паунда.

В проучването са участвали общо 2000 души, но едва 36% от тях са били напълно наясно с последствията при такова провинение. 10% от интервюираните пък вярват, че използването на телефон по време на каране не е нещо сериозно и мерките са „пресилени“.

По данни на Министерството на транспорта във Великобритания броят на фаталните случаи след използване на телефон по време на каране нараства. За 2016 г. е имало 32 смъртни случаи при такива обстоятелства. За 2015 г. цифрата е 22.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари