САЩ отслаби натиска срещу Huawei

4
1484

Както се предполагаше, Huawei получи още една отсрочка от 90 дни. Министерството на търговията на САЩ официално обяви, че е издало генерален лиценз, който дава възможност на американските компании да работят съвместно с китайския технологичен гигант. Действието на тази отсрочка на тоталните икономически санкции изтича на 16 февруари 2020 година.

С това свое решение на САЩ лицензът на Huawei се продължава, за да могат селските райони на Америка да останат в бизнеса. Повечето малки и средни предприятия използват оборудване на Huawei и ZTE, за да намалят разходите си. Правителството не иска да оказва натиск на малкия и средния бизнес и перманентната забра на Huawei ще наруши комуникациите с селските райони на Америка. Но по този начин се удължава времето на патовата ситуация между САЩ и Huawei.

Да уточним, че новият лиценз не премахва забраната за използването американски софтуер. До месец март 2020 година смартфоните на Huawei ще продължат да получават обновявания по безопасността, но само за тези смартфони, които са били лицензирани от Google преди Huawei да бъде включен в черния списък.

По повод на новия лиценз Huawei съобщи следното:

„Удължаването на временния лиценз няма да окаже съществено влияние на бизнеса на Huawei. Това решение не променя факта, че към Huawei се отнасят несправедливо. Ние винаги сме считали, че решението на министерството на търговията на САЩ за включване на Huawei в черния списък нанася повече вреди на САЩ отколкото на Huawei. Това действие нанесе значителни щети предимно на американските компании, които работеха с Huawei“.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

То това беше целта. Краварите никога не са искали да отиват прекалено далеч. Просто искаха да стиснат Huawei за гърлото и да им покажат кой е шефът. Сега ще ги държат на лицензи за по няколко месеца и при най-малкото кривване ще има нови заплахи. От 200 години така процедират.

Ябълката Андроид
Ябълката Андроид

Най-големия враг на човечеството е САЩ. Изкуствена страна с измислени анимационни герои, създадена и управлявана от евреи.

Ней
Ней

Тези временни лицензи са нечестно и не пазарно, недемократично натискане на главата под вода на Хуавей. Не съм им адвокат на китайците, но, ако не бяха тези гадости на Тръмп, сега те щяха да са заслужен лидер, заедно със Самсунг. Аз лично очаквах да се сгромолясат, под американския натиск и съм приятно изненадан, че устискват положението.

MasterBlaster
MasterBlaster

„Стиснали Huawei за гърлото“ – това май е някаква паралелна вселена.
В действителност е обратното. Истината е че и двата гиганта са зависими един от друг.
Ами я помислете малко…
Просто големите ИТ компании имат лобита които знаят как се работи с всяко правителство. Освен това обаче никак не им се ще да загубят милиарден пазар в лицето на китайските компании които ползват американски продукти и ноухау.
Така че методи се търсят активно. И се намират…