Сатя Надела бе забелязан да използва Surface Duo

0
648

Сигурно е хубаво да си изпълнителен директор. Докато останалите чакат до края на годината, за да вземат в ръцете си най-новото и иновативно устройство на Microsoft с двоен екран Surface Duo, изпълнителният директор на компанията Сатя Надела е забелязан да използва ранната версия на устройството за лична употреба.

Според публикация в социалната мрежа Twitter на Брайън Сози, главен редактор на изданието Yahoo Finance, Сатя Надела небрежно е извадил предстоящото сгъваемо джобно устройство на публично място – и Сози изглежда впечатлен от видяното, наричайки го „жестоко гладко устройство“.

Това наблюдение е хубава находка, която ни показва, че Microsoft наистина залага големи амбиции на Surface Duo, който всъщност е и първият смартфон на компанията от няколко години, като последните бяха собствената линия устройства Lumia с Windows Phone, който бранд беше изкупен от Nokia.

Какво да очакваме?

Въпреки че Surface Duo няма да излезе скоро, вече знаем доста неща за него. Той работи под Android (Windows Phone най-накрая беше прекратен в края на 2019 г.) и се предлага с два съединени екрана с диагонал 5,6 инча, които могат да бъдат сгънати и с тях реално устройството представлява джобен таблет.

От Microsoft упорито настояват, че това не е смартфон, а сгъваем таблет, но реално става дума за устройство, което може да провежда гласови и видео разговори. В разгънато положение може да бъде използван и с 8,3 – инчов дисплей подобно на средно голям таблет, а Microsoft твърди, че работи в тясно сътрудничество с Google, за да направи приложения за Android, които са подходящи за този нестандартен екран.

Има и още нещо интересно – според първоначалната информация този телефон (или таблет) ще види бял свят едва в последното тримесечие на 2020 г., което ще рече, че Microsoft трябва да са вложили в него наистина мощен и стабилен хардуер, тъй като Surface Duo беше оповестен на специално събитие на 3-ти октомври 2019 г., заедно със следващия лаптоп Surface и две други устройства. А една година в смартфон индустрията е наистина много време и обикновено само след 10 – 12 месеца хардуера е станал в пъти по-мощен спрямо този на последните флагмани. Наистина сме озадачени за много неща – към момента не знаем какъв процесор използва това устройство, нито с колко оперативна и вътрешна памет идва, за да бъдат актуални в края на 2020 г. и потребителите да имат интерес към тях през 2021 г., когато ще се реализират продажбите.

Тенденцията за този тип сгъваеми устройства е не по-малко интересна. На IFA 2019 видяхме LG G8 ThinQ Dual, който имплементираше същата технология – два сдвоени отделни екрана, а не един сгъваем дисплей, какъвто видяхме в Galaxy Fold и Huawei Mate X.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за