Свръхмощен процесор в Samsung Galaxy S4

5
114

Samsung Galaxy S III се превърна в един от най-мощните смартфони на 2012 година, получавайки четириядрен Exynos Quad процесор с тактова честота от 1,4 GHz. Galaxy Note II е още по-мощен – той има четириядрен Cortex-A9 чип с честота от 1,6 GHz. Логично е да се предположи, че лидерът на следващата година трябва да зарадва клиентите си с още по-впечатляващи характеристики.

Според корейското издание DDaily, Samsung е започнала тестване на новото поколение мобилен чип – Exynos 5450, а неговото масово производство е планирано за първото тримесечие на следващата година. Очаква се, че първото устройство с този процесор ще бъде именно новия флагман Galaxy S4.

Процесорът ще бъде произведен по 28-нанометровия технологичен процес и ще има четири ядра с архитектурата Cortex – A15 с тактова честота 2 GHz. Преходът към 28-нанометровия процес означава повишаване на ефективността и намаляване на енергопотреблението на новите устройства (Galaxy S III и Galaxy Note II, използващи 32-нанометровия чип Exynos 4412 Cortex-A9 с честота от 1.4-1.6 GHz). С този процесор Samsung Galaxy S4 без съмнение ще стане най-мощното в света мобилно устройство.

Спомнете си, че появата на Galaxy S4 на пазара се очаква през първата половина на следващата година. Според слуховете, той ще бъде оборудван с 5-инчов Super AMOLED-дисплей с резолюция от 1920 х 1080 пиксела и 13-мегапикселова камера.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Е, това ще е наистина мощна машинка, която ще удари в земята моят настолен компютър 🙂

pedro
pedro

и кво?

sliderum
sliderum

Ми на пЕдРо му е през папука, обаче нали има още един коментар в сметката.

pedro
pedro

…коментира човека с 10000 коментара

Whiskey
Whiskey

За съжаление Super Amoled няма да е, тъй като изпитват затруднения да направят такъв Full HD дисплей. Най-вероятно ще бъде нещо от рода на Super LCD HD или нещо такова.