Huawei подготвя излизането на пазара на първия фаблет със сгъваем екран.

Устройството трябва да се появи в магазините през месец ноември тази година и явно ще се конкурира с фаблета Galaxy Note 9, който по това време би трябвало вече да се продава. Информацията е на портала GSMArena, който цитира китайските медии.

Иновативният фаблет на Huawei ще има гъвкав 8-инчов дисплей, произвеждан от китайската компания BOE Technology Group. Миналата година същият производител показа прототип на OLED панел със зигзагообразна форма и обяви, че увеличава производството на подобни дисплеи.

Според различни данни, BOE Technology Group работи върху гъвкави дисплеи за четири големи компании. Samsung сам си произвежда екраните и вторият партньор на BOE, освен Huawei, явно е Xiaomi или Oppo.

В момента върху смартфони с гъвкави дисплеи работят най-големите играчи на пазара за смартфони. Това са Oppo, Samsung, Apple и Huawei. Да си припомним, че Huawei обеща да представи смартфона на бъдещето. Това е нещо като неголяма книга, която се отваря по средата, като обикновените книги. Това е описано в патента на Huawei, който китайският производител представи през месец април тази година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари