Докато целият свят следи смартфоните Samsung Galaxy S8 и Galaxy Note 8, които се очаква да станат флагманите на годината, южнокорейската корпорация работи върху перспективно мобилно устройство, което според аналитиците, може и да позлати тази компания. Това е сгъваемият смартфон Samsung Galaxy X, който бе сертифициран в агенцията Bluetooth SIG.

Разрешението на тази институция е необходимо, за да започнат продажбите на новия смартфон в редица страни, включително и в САЩ. Преди това Samsung Galaxy X бе сертифициран и от друга институция, и може да се каже, че неговата презентация е вече близо.

Засега революционният смартфон носи името SM-G888N0 и в сгънат вид изглежда като обикновен смартфон, а в разгънат се трансформира в таблет.

Според неофициалната информация към днешен ден, използва се гъвкав AMOLED екран с шарнирна връзка на двете секции. Подобен смартфон подготвя и Lenovo, но засега никой не е представил нещо подобно на пазара.

Samsung със своя нов смартфон Galaxy X може да се окаже първата компания, представила на пазара сгъваем смартфон. Когато това стане, светът на мобилните устройства явно ще се промени и навярно всички ще започнат да се надпреварват в производството на неособено големи смартфони, които с лекота могат да се трансформират в таблети и обратното

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за