За това, че Huawei ще направи собствен гъвкав смартфон се заговори през юли, когато шефът на компанията Ричард Ю потвърди разработката на такъв прототип.

„Работим по гъвкави 5G телефони“, каза тогава той пред медиите.

Huawei говори за потенциала на сгъваемите телефони и плановете си за 5G телефони в миналото. Това обаче е първият път, когато китайският производител на телефони публично свързва двете по конкретен начин.

Макар Huawei да инвестира сериозно в 5G инфраструктура през последната година, телекомуникационният гигант бе изолиран от 5G бизнеса в ключови пазари, включително САЩ и Австралия, заради притесненията, че компанията може да бъде обект на специални указания от китайското правителство.

Дискусиите, свързани със сгъваемия телефон на Huawei, намекнаха за възможно издаване през 2019 г. Въпреки това, Ю не желае да предложи определена времева рамка за устройството, казвайки пред Digital Trends, че „може би някога ще започнем това, но не и този път“.

Това изказване бе по повод предстоящата премиера на Mate 20, Mate 20 Pro и Mate 20 X. Сега, когато апаратите вече са ясни, компанията отново е с развързани ръце да започне работа по иновативния модел, който вероятно ще се изправи срещу мистериозния Samsung Galaxy X, очакван също през 2019 г.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
К.К.ОХ. ХБорче Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Борче
Борче

Публикувайте и стъпването на луната.

Х. Х
Х. Х

Нищо особено имайки предвид напредналата технология. Още през 1993г NEC са имали СМАРТФОН с цветен дисплей, а през 2003г пак те и 3G смартфон с достатъчно бърз Интернет за онези времена. И не само те…

К.К.О
К.К.О

Прототипи има вече всякакви .. както от години се знае за Нанотехнологията .. А съвсем друго е да е достъпна за обществото.. 93 год Нек какъв СМАРТФОН СА ИМАЛИ…КОЕТО СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.. КОГАТО МОБИФОНИТЕ ГИ ПУСНАХА ОКОЛО 2000 год..но нека да си говорят хората …то фантастиката е достъпна литература за всички от преди 100/150год .. Така че браво на титаните .. колкото повече конкуренция има .. толкова цената ще по достъпна …