Себестойността на Galaxy S8 се оказа по-висока от iPhone 7 и iPhone 7 Plus

1
28

Аналитиците на IHS пресметнаха стойността на детайлите на новия флагмански смартфон Galaxy S8.

Според данните на тази аналитична агенция, общата цена на компонентите на Galaxy S8 с 64 GB флаш диск е $307,50. Това е доста по-скъпо, отколкото при iPhone 7. Стойността на всички компоненти на аналогичния топ-модел на Apple е $220, на iPhone 7 Plus, също според IHS, е $256.

Специалистите обобщиха, че разходите за изготвянето на един екземпляр Galaxy S8 са осезателно по-високи, отколкото не само при iPhone 7, но и при миналогодишните Galaxy S7 и Galaxy S7 edge. По-точно, „осмицата“ излиза с $43,34 по-скъпо, отколкото производството на един Galaxy S7 и с $36,29 по-скъпо от Galaxy S7 edge. Това се отрази и на крайната цена на Galaxy S8.

Разглобяването на Galaxy S8 показа, че част от компонентите за този смартфон, Samsung си произвежда самостоятелно. Най-скъпият компонент в корейското устройство е дисплеят, следван от процесора Exynos 8895, чиповете оперативна памет и постоянната памет. Всички тези компоненти се произвеждат от Samsung и струват общо $177 или около 57% от себестойността на смартфона.

IHS констатира, че през последните години себестойността на смартфоните расте. Аналитиците подчертаха, че това е доста груба оценка на себестойността и че на крайната цена оказват влияние разходите за проектиране, логистика, маркетинг и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

1 коментар за "Себестойността на Galaxy S8 се оказа по-висока от iPhone 7 и iPhone 7 Plus"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

След като сами си произвеждат частите, предполагам ще си направят съответните отстъпки и няма да си ги продават сами на себе си на пазарни цени на дребно. 😀