Себестойността на Xiaomi Mi 11 е като на iPhone 12, но цената е много по-ниска

17
10119

Партньорът на инвестиционния филиал на Xiaomi Industry Investment Пн Цзютан обяви себестойността на новия флагмански смартфон на компанията. Според тази информация, в мобилния телефон Mi 11 са използвани компоненти и материали на практика колкото тези в iPhone 12. Това означава че производството на всяка една бройка от новия смартфон струва на Xiaomi приблизително $373.

Въпреки това, мобилният телефон Xiaomi Mi 11 се продава в Китай за около $613, докато цената на iPhone 12 започва от $1000.

Цзюетан допълва, че при една и съща себестойност, новият флагмански смартфон на Xiaomi е много по-съвършен и по-иновативен в сравнение с iPhone 12 Pro Max. Топ-мениджърът каза още, че купувачите вземат Mi 11 за по-малко пари, но получават мобилно устройство от много по-висок клас, с по-съвършени функции и повече възможности.

Преди седмица се появи информация, че подобно на Apple и Xiaomi също се отказва да поставя зарядно в комплекта на смартфона. Но сега стана ясно, че китайската компания постъпва много изящно. При по-скъпите версии на Mi 11 зарядното е безплатно, а всички, които са си взели от по-евтините версии на този смартфон, могат да си вземат 55 W зарядно при символична цена. По този начин потребителите сами могат да решат, дали да обърнат внимание на екологията и опазването на околната  среда, ако им е останало зарядно от някой предишен смартфон, или да си изберат комплекта със зарядно устройство.

3.9 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари