Северна Корея представи собствен смартфон от ново поколение

18
10166

Въпреки че Северна Корея не е особено известна като производител на мобилна електроника, в тази държава от време на време се разработват различни мобилни устройства. Тези дни в уеб пространството се появи информация за нов модел севернокорейски смартфон, предназначен само за вътрешния пазар. Публикувани са и качествени изображения, показващи дизайна на новото устройство с екзотичното име Kindalai 7, което се счита за уникален продукт за тази страна.

Публикуваните в Глобалната мрежа снимки на смартфона Kindalai 7 показват най-вероятно бюджетен модел с капкообразен прорез за предната камера. На задния панел са поставени двойна основна камера и скенер за пръстови отпечатъци. Според данните на медиите на Северна Корея, телефонът е разработен от компанията Wanjingtai Information Technology, в която „работят талантливи и първокласни специалисти от сферата на мобилната електроника, разработването на операционни системи и геймърски софтуер“.

Производителят специално подчертава, че смартфонът Kindalai 7 има три начина за отключване – чрез пръстов отпечатък, чрез разпознаване на изображения и чрез разпознаване гласа на потребителя. Има и виртуален асистент, който разпознава гласовите команди и преобразува речта в текст. Устройството работи под управлението на фирмена операционна система на производителя, за която се предполага че се базира на Android.

Няма информация за техническите характеристики и хардуера на смартфона Kindalai 7 от Северна Корея.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари