Северна Корея разреши на туристите да използват собствените си телефони

0
47

Властите на Северна Корея предприеха доста демократична стъпка и премахнаха ограниченията, свързани с отнемането на мобилните телефони на туристите, влизащи в страната, още на митницата. Чужденците вече ще могат да използват собствения си телефон и да го носят със себе си. Информацията идва от корейския мобилен оператор Koryolink. Досега всички посетители на КНДР получаваха телефоните си обратно в края на визитата си в страната.

На всички туристи, желаещи да задържат мобилния си телефон, се предоставя специален формуляр, в който те трябва да посочат идентификатора (IMEI) на своя апарат. На летището може също така да се наеме телефон и SIM-карта, която поддържа стандарта WCDMA и дава възможност да се извършват международни разговори, да се резервира стая в международни хотели или да се свържете с някое от чуждестранните посолства в Пхенян, мобилният оператор Koryolink, обаче, не съобщава цените на разговорите за чужденците. Със SIM-картата не могат да се извършват обаждания на местни номера, а и достъпът до мобилен интернет също остава закрит.

Първите мобилни павилиони вече работят на летището в Пхенян.

Koryolink работи в Северна Корея от 2008 г. насам и за това време той успя да се сдобие с база от 1,8 милиона клиенти, никой от които не може да използва интернет на мобилния си телефон.

Интересно, дали демократичните нововъведения в Северна Корея са свързани по някакъв начин с неотдавнашната визита на Ерик Шмид в страната?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари