Сегашният дизайн на Windows Phone 8 бил измислен още преди три години

2
17

Водещият отговорник по дизайна на мобилната операционна система Windows Phone разкри, че сегашният вид на осмата версия по план е бил формулиран още преди три години. Множество ограничения обаче принудили Евгений Гаврилов и екипа му да орежат доста от елементите. Те успели да предложат това, което искат чак в последната версия Windows Phone 8, съобщи Neowin.

Един от елементите, които отдавна трябваше да са достъпни отдавна е стартовият екран с плочки, които могат да се оразмеряват свободно. Техническите ограничения обаче не позволили на Гаврилов да реализира идеята години наред. Дизайнерът признава още, че Windows Phone 7 бил нещо като бета версия, чрез която да се тестват някои елементи. За основните функции не останало нито време, нито място и екипът успял да ги внедри едва в последната версия на мобилната операционна система.

Евгений Гаврилов разкрива още, че по времето когато актуалният вариант на Windows Phone излиза на пазара вече са ясни всички нови елементи, които са предвидени за бъдещата версия. Така работата по писане на кодовете не се забавя и продължава непрекъснато. Налага се дизайнерите да са с една година по-напред от всички останали членове на екипа, който отговаря за системата.

В интервю по време на една от конференциите на Microsoft шефът на дизайна в Windows Phone е разяснил, че компанията обръща голямо внимание на предложенията и забележките, които отправят потребителите. Всичко се преглежда и анализира, а уместните идеи се взимат под внимание.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари