„Сири, заловиха ме“: iPhone автоматично се свързва с вашия адвокат с помощта на скрипт

8
1566

Приложението Shortcuts за писане на скриптове е едно от интересните нови неща в iOS 12. Един от най-популярните скриптове за Shortcuts превръща смартфона в камера върху тялото на потребителя, която записва в Dropbox действията на полицаите.

Shortcuts е лесен за използване и дава възможност на всеки да се почувства програмист. Както се очакваше, първоначално потребителите изпращаха скриптове за качване на снимки и музика в Instagram. Но в края на месец септември най-популярният и най-обсъждан скрипт стана създаденият от Робърт Патерсен скрипт Police.

Business Insider отбеляза, че с помощта на Shortcuts потребителите могат самостоятелно да създават сценарии с участието на гласовия помощник Сири. Скриптът Police започва да работи, след като потребителят произнесе фразата „Сири, заловиха ме“ (Hey Siri, I’m getting pulled over). Ако скриптът чуе това, спира музиката, намалява яркостта на дисплея до минимум и включва безшумния режим.

Веднага след това се изпраща текстово съобщение към предварително подготвените контакти. По този начин, вашият адвокат и например, вашите близки и приятели моментално научават, че сте задържан. Едновременно с това, предната камера започва да записва всичко, което се случва и изпраща записа в Dropbox.

Shortcuts е с изцяло отворен код и може да се види изпълнението на всяка инструкция.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
АзимутМирославГеоргиthe professorОбичам айфон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Знаех си, че айсиктира е джаджа за улави зомбита и…за престъпници.

Обичам айфон
Обичам айфон

„Сири, изнасилиха ме. Искам пак“

Мирослав
Мирослав

Не искам да попадам в ситуация, в която да ползвам тази функция. Но действителността в USA е друга и iPhone се нагажда към нея. Обикновено притежателите на тази скъпа дрънкулка, са в повечето случаи агресивни типове, които си мислят, че щом могат да притежават iPhone светът е техен. Дори полицаите трябва да им отдават почести, веднага щом видят играчката в ръцете им.

Мирослав
Мирослав

А на моят Huawei функцията за Face unlock освен, че работи при полу- тъмнина, ами работи и от половин половин метър и съм доволен.

Георги
Георги

ами на моят айфон работи в пълна тамнина има защо да е по-скъп от хуясивей

Мирослав
Мирослав

В пълна тъмнина работи дупето ти, нали бе каубой!?

the professor
the professor

гледал съм достатъчно клипове с американски полицаи дето си превишават правомощията (никъде другаде няма толкова псисари, оръжейни магазини и човек там като е на между 18 и 21 години може да няма право да гласува, но може да притежава оръжие)… и добре че са били заснети…

Азимут
Азимут

защо сири няма БГ?????