Ситуацията със сигурността на Android-устройствата се подобрява

2
1066
Проучване проведено от ESET, позволи да се стигне до заключението, че броят на киберопасностите, насочени към платформата Android, намалява.

Така например, през първите шест месеца на 2018 година са били открити 348 уязвимости за Android — това са 41 % от общия брой „дупки“, открити през миналата година. По този начин, може да се заключи, че ситуацията със сигурността на Android-устройствата постепенно се подобрява.

Отбелязва се също, че само една четвърт от Android-бъговете през 2018 година са били критични. Това е по-малко от дела на уязвимостите в тази категория, които са били открити в предишни години.

Общият брой на констатациите относно Android-заплахите е намалял с 27,48 % в сравнение със същия период на миналата година и с 12,87 % в сравнение с втората половина на 2017 година.

Въпреки това, престъпниците продължават активно да атакуват собствениците на Android-устройства. Към момента, ежемесечно се появяват по около 300 нови образци на зловреден код за Android.

Също така, мрежовите нападатели разработват качествени и нови престъпни схеми с помощта на Android. Например, наскоро бе засечена атака от криптомайнери на смарт-телевизорите, базирани на Android TV.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ronsimSasser Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Sasser
Sasser

Ама то като ги оправят не си уязвим. Може ама друг път.

ronsim
ronsim

А това, че 99% от приложенията източват каква ли не информация от телефона Не е престъпно.При опит да се забрани достъпът и на най-безобидното приложение същото Спира да работи!Задайте си Въпроса, за какво по дяволите е необходимо на една игра достъп до:индификациония номер на устройството, Твоите контакти, Твоите снимки и други?И още по-интересно, че голяма част от тях Не функционират без интернет!