Скоро ще има версия на TomTom за Android

0
25

Навигационната компания TomTom съобщи официално, че работи по създаването на свое GPS приложение за мобилната операционна система Android. Все още не е ясно кога то ще бъде готово и ще излезе на пазара, но това трябва да се случи по някое време през лятото, съобщи Phonearena.com.

По отношение на функционалността навигационното приложение за Android няма да се различава от версията, налична за iOS. В TomTom за системата на Google ще има само козметични различия, които се обуславят от спецификата на Android и нуждата приложението да изглежда добре при множество различни резолюции.

Съвсем отделен е въпросът дали изобщо ще си струва да се използва TomTom под Android. Вероятно цената на приложението ще е 60 щатски долара, колкото струва и вариантът за iOS. При условие, че в Android вече има безплатна навигационна услуга, която се поддържа от Google, не е ясно каква ще е мотивацията на потребителите да се обърнат към платения TomTom. От друга страна, комерсиалният продукт е утвърден през годините и се ползва с престиж. Може би това ще е достатъчно, за да се набере прилична потребителска база в екосистемата на Android.

TomTom е холандска фирма, която е специализирана в разработването на сателитни навигационни системи и е най-голямата европейска компания в своята ниша. Съществува от 1991 година, а първият си навигационен продукт пуска през 2002 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари