Следващата версия на Android вероятно ще се нарича Jelly Bean

0
16

Компанията Google не възнамерява да се отказва от наложилата се вече традиция да назовава новите версии на своята операционна система Android по азбучен ред и в чест на различни сладкиши. Ако може да се вярва на „достоверните източници“ на сайта This is my next, версията на мобилната ОС, която ще последва Ice Cream Sandwich, най-вероятно ще получи името Jelly Bean (сладки желатинови дражета).

Източниците на ресурса твърдят, че в Google все още не са взели окончателно решение относно кодовото име на новата операционна система. Тъй като обаче не са много сладкарските изделия, чиито имена започват с буквата J, се смята, че шансовете на Jelly Bean са доста високи. Какъв индекс ще получи новата версия на операционната система, засега също остава неизвестно. Тя спокойно може да бъде както Android 5.0, така и, например, Android 4.1.

Ще припомним, че предишните версии на мобилната платформа на Google също носеха „сладки“ имена, при това в строго съответствие с подредбата на буквите в азбуката: Cupcake (Android 1.5), Donut (Android 1.6), Eclair (Android 2.0/2.1), Froyo (Android 2.2), Gingerbread (Android 2.3), Honeycomb (Android 3.х), а през есента на 2011 година се очаква и появяването на Ice Cream Sandwich – универсалната версия на Android, която ще работи както на смартфони, така и на таблети. Индексът на тази операционна система остава неизвестен, макар че с висока степен на вероятност може да се предположи, че той ще бъде Android 4.0.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за