Следващата година Nokia ще пусне 6-инчов смартфон

4
65

Според DigiTimes, позовавайки се на данни от тайвански отраслови източници, много производители искат по-активно да навлязат на пазара на 6-инчовите устройства.

Една от тези компаниите е Nokia, която планира да покаже такова устройство през 2014 година. По-рано в глобалната Мрежа изтече информация, че финландският производител ще пусне таблетфон на цена от 600-800 долара още през четвъртото тримесечие на тази година.

Всъщност пускането на такъв смартфон е съвсем логично. Флагманските смартфони тази година са с диагонали на екраните 5 инча, а Nokia е „в застой“ на 4,5 инча. Това се налагаше поради ограниченията на сегашната платформа Windows Phone 8. Компанията не иска нейните устройства с 5-инчови (или дори 6-инчови) екрани да са с по-лоши параметри по отношение на плътността на пикселите от Android-базираните смартфони.

Ситуацията трябва да се промени към края на годината, когато ще видим актуализацията GDR3. Според последните данни, благодарение на нея, производителите ще могат да използват в своите устройства четириядрени процесори и Full HD дисплеи. А през 2014 г. ще бъде пуснат и Windows Phone 8.1, който ще обедини десктоп и мобилните операционни системи, както и Xbox.

До този момент, 6-инчови екрани имат Samsung Galaxy Mega 6.3 и Huawei Ascend Mate. Според DigiTimes, китайската компания възнамерява да си върне титлата на най-големия производител на смартфони, пускайки тази година смартфон с диагонал от 6.5 инча.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари