Следващият iPhone 12 може да дебютира със 120Hz дисплей

0
301

Apple вече работи усилено върху проектирането на следващото си поколение смартфони. В тази връзка не можем да пренебрегнем слуховете относно новите функции на предполагаемия iPhone 12 Pro. Благодарение на Макс Уайнбах от XDA-Developers имаме още едно потвърждение, че той ще дебютира с висококачествен OLED дисплей с честота на опресняване 120Hz.

Очевидно бързината на екрана е следващата мода, в която производителите на смартфони ще се надпреварват. Вече видяхме най-доброто от Samsung в лицето на Galaxy S20. OnePlus също представи серия 8, като Pro моделът е оборудван с подобен 120Hz-ов екран. По принцип сме свикнали другите компании да следват Apple, така че не можем да не разглеждаме този слух със съмнение. Дисплеите със 120Hz честота на опресняване на картината ще бъдат запазени за Pro моделите (с диагонали на екрана 6,1 или 6,7 инча). За стартовите iPhone 12 вероятно ще използват OLED панелите от предишното поколение iPhone 11. Освен това Apple ще опонира на модата със заоблените ръбчета на предното и задното стъкло, уповавайки се на изцяло плосък екран (стил iPhone 5). Това означава и по-силно проявена алуминиева рамка.

Smart Connector портът е изключен от плановете на Apple според последни CAD визуализации. Бихме се радвали на въвеждането на стандартен USB-C порт, но Apple отдавна не е изявявала интерес към него. Големи промени ще бъдат направени по FaceID модула, който ще бъде по-компактен, но с по-широк обхват и по-умен. Възможно е даже за първи път големият Pro модел да дебютира с TouchID скенер под екрана. За камерите още нищо не е сигурно. В тестовете на Apple новият 64-мегапикселов сензор не е показал добри резултати и компанията ще се уповава и тази година на 12МР-ови камери. За сметка на това автоматичното фокусиране и механизмът за оптична стабилизация ще бъдат много по-качествени. LIDAR сензорът от най-новите iPad ще е наличен и тук и ще се използва освен за добавена реалност, и за изследване на дълбочина на снимката.

Очакванията са 6,7-инчовият iPhone 12 Pro Max ще има нова технология за стабилизиране на изображението, в която се използва изместване на сензора. Системата за стабилизация на изображението с изместване на сензора коренно се различава от оптичната стабилизация на изображението (OIS), която Apple последно време използва в своите iPhone. В оптичната стабилизация се използва допълнителен стабилизиращ елемент на обектива, който е подвижен по хоризонталната и вертикалната оси и се отклонява според сигналите, подадени от жироскопите на тази система. Но този допълнителен оптичен елемент до известна степен намалява светлосилата на обектива. При стабилизацията с изместване на сензора този отрицателен ефект липсва.

Все още има много време до дебюта и дизайнът и характеристиките на следващите iPhone може да се променят коренно. Засега се очертава една действително иновативна серия за Apple, която може да се окаже поредният хит на пазара, но дали окончателните функции ще оправдаят високата цена, предстои да разберем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари