Следващият iPhone: 5G модем на Qualcomm и 5 nm SoC Apple A14 Bionic

4
1009

Популярният уеб портал The Verge съобщи, че и трите нови iPhone, които трябва да излязат през 2020 година ще поддържат 5G мобилните мрежи с помощта на модема Qualcomm X55. Освен това, ще се използва следващата система върху чипа на Apple с най-вероятно име A14 Bionic. Това ще бъде първият чип на корпорацията от Купертино, който се произвежда по 5 нанометров технологичен процес, което се очаква осезателно да се повиши производителността на устройството.

Това не са първите слухове, че айфоните от 2020 година ще поддържат 5G мрежите. Но сега за първи път се казва, че в тези смартфони ще се използват модеми на Qualcomm. преди няколко месеца двете компании най-после се споразумяха по отношение на водените дългогодишни патентни дела и започнаха съвместна работа. Но в дългосрочна перспектива Apple навярно ще започне да използва собствени 5G модеми, понеже през месец юли тази година купи това направление в бизнеса на Intel.

Новите слухове потвърждават предишната информация, че Apple от следващата година ще започне да използва 5 nm чипове. А приблизително по същото време трябва да се появят и новите SoC на Huawei произвеждани чрез 5 нанометров технологичен процес.

Очаква се айфоните от 2020 година да имат скенер за пръстови отпечатъци вграден под екрана. И още, следващата година трябва да излезе „бюджетна“ версия, която ще замени модела iPhone SE. Нейната презентация се очаква в началото на 2020 година.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

+ ProMotion екран. Септември не може да дойде по-бързо

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

Огризки. Огризани ябуки

Такеши Ковач
Такеши Ковач

От днес ябълките пуснаха стриим услугата apple tv+, хубаво е, че съдържанието е с БГ превод, 9.99 лв. на месец, а за тези закупили новите айфони – едногодишен безплатен абонамент.

Бахти
Бахти

Поредните нагризани боклуци които изостават… Смях в залата… 🙂 🙂 🙂