Следващият Samsung Galaxy Fold може да е изненадващо евтин

0
673

В момента Samsung е основната движеща сила за сгъваемите телефони, но дори при Samsung Galaxy Z Flip компанията все още не успя да ги направи особено достъпни. Това обаче изглежда може скоро да се промени, тъй като според слуховете южнокорейският технологичен гигант работи върху Samsung Galaxy Fold Lite – по-достъпна версия на сгъваемия флагман Galaxy Fold.

Според Макс Вайнбах, анализатор с голям опит и добра репутация, компанията работи по по-достъпна версия на Samsung Galaxy Fold e, която би струвала около 1100 щатски долара.

За сравнение, Samsung Galaxy Z Flip в момента струва 1380 щатски долара, а оригиналният Samsung Galaxy Fold 1980 долара. Така че, ако Samsung иска да направи сгъваемите телефони по-масови, определено има смисъл да работи върху по-бюджетна и достъпна версия на Galaxy Fold.

Mauri QHD, друг популярен технологичен лийкър казва, че разполага с предварителна информация, че Galaxy Fold Lite ще стартира на цена от едва 900 щатски долара, което ако се окаже вярно, би го направило по-евтин дори от стандартните флагмани като Samsung Galaxy S20.

Източникът добавя също, че ще има и малък вторичен екран, който ще служи за показване на основни известия и информация. Вайнбах предполага, че тази година Samsung ще пусне три сгъваеми телефона, два от които с пластмасови дисплеи, а третият с UTG (Ultra Thing Glass), който е по-скъп материал. Не е ясно защо точно три модела, но е силно вероятно да става въпрос за Samsung Galazy Z Flip 2 – и най-вероятно именно той ще използва UTG, макар че е възможно и да става въпрос за Galaxy Fold 2, тъй като Вайнбах каза „нов Fold“, а не „нов сгъваем смартфон“, което би следвало да значи, че става въпрос за модел именно от серията Galaxy Fold, а не друг сгъваем модел на Samsung.

Изглежда Samsung усилено работи по увеличаването на достъпността на сгъваемите смартфони и очакваме до няколко години да дойде момент, в който сгъваемите дисплеи ще си проправят път дори във високия среден клас и ще виждаме все повече хора по улиците със сгъваем телефон в ръцете си. Докато настъпи този момент обаче, Samsung и много други влиятелни производители на смартфони имат доста работа, все още не сме видели сгъваем iPhone, а движението за намаляване на цените на тези изцяло нова генерация устройства ще бъде водено не само от топ производителите, но и от брандовете известни с по-достъпни модели, които наистина раздвижват пазара в последните няколко години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари