След две години делът на водозащитените смартфони ще бъде 20-30 процента

0
39
Много анализатори си задават въпроси относно по-нататъшното развитие на пазара на смартфоните. Тъй като повече няма смисъл да се увеличава диагонала на екраните и да се повишава тяхната резолюция, производителите започнаха да експериментират с формата на устройствата и да ги правят на места релефни (огънати), а в бъдеще се планира да бъдат предложени на потребителите и смартфони с гъвкави корпуси, но за тази реализация технологиите все още не са толкова напреднали.

В същото време обаче, разработчиците могат да се фокусират върху сигурността на мобилните устройства. Както е известно, в момента вече съществуват модели с високо ниво на защита, като Sony Xperia устройствата, които са с осигурена защита срещу проникване на прах и вода, а до 2015 г. японският производител планира да оборудва с такава защита и устройствата си от среден клас.

Останалите производители на мобилни телефони, включително и Samsung Electronics, HTC и Lenovo, вече са готови да последват примера на Sony и също да подобрят безопасността на своите следнокласни апарати. Според някои анализатори, през следващите две години, делът на водонепроницаемите устройства при общите доставки на смартфони ще нарасне до 20-30%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари