С едно от бъдещите обновявания на операционната система iOS ще се появи функция, с която потребителите ще могат ръчно да ограничават производителността на своите устройства.

Това официално съобщи Тим Кук в интервю за ABC News. Според топ-мениджъра, нововъведението ще стане достъпно за участниците в програмата за предварително тестване още през следващия месец, а малко по-късно и за всички потребители.

„В началото на 2018 година възнамеряваме да представим обновяване на операционната система iOS с нови функционалности, които ще дават подробна информация за износването на акумулаторната батерия iPhone. По този начин потребителите ще могат самостоятелно да се убедят, какво е влиянието на износената батерия върху производителността и общата работоспособност на смартфона“

Apple започна нарочно да ограничава производителността на своите смартфони с износени батерии, от iOS 10.2.1 и нагоре. По неизвестни причини корпорацията нищо не каза за това и се ограничи с някои съвсем косвени намеци. Чак след една година се разбра, че замяната на акумулаторната батерия връща на смартфона предишната производителност. Разрази се страхотен скандал, а Apple бе обвинена, че нарочно забавя своите iPhone, за да подтикне потребителите да закупуват новите модели. Заведени са десетки съдебни дела за много милиона долари.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за