След неудачния февруари продажбите на смартфони в Китай се увеличиха с 241%

1
383

През месец февруари тази година заради новия коронавирус, продажбите на смартфони в целия свят намаляха до минимум в цялата история на мобилните телефони. Най-голям бе спадът в китайския пазар за смартфони. Но сега излезе новата статистика за месец март, която показва, че най-големият пазар на смартфони се възстановява дори по-бързо, отколкото спадна.

В новия отчет на китайската академия за информационни и комуникационни технологии (CAICT) се казва, че през месец март тази година общите продажби на смартфони в Китай са нараснали с 241% и са достигнали 21,8 милиона бройки. Това е с 23% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, но в условията на COVID-19 пандемията, това е един чудесен резултат.

Отделно са показани данните за продажбите на смартфоните Apple iPhone, които през месец март са нараснали с впечатляващите 416% в сравнение с февруари и са достигнали около 2,5 милиона бройки. Няма данни за други производители, но наскоро генералният директор на компанията Xiaomi заяви, че китайският пазар се е възстановил до 80-90% от нормалното ниво.

В отчета се обръща внимание и на броя продадени 5G смартфони. Продадени са 6,2 милиона мобилни телефона с поддръжката на новата мобилна мрежа от пето поколение, което е със 161% повече в сравнение с месец февруари. Делът на 5G смартфоните вече е 27% от всички продадени мобилни телефони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари